Carina Sándors Blogg

Carina Sándors Blogg

Om bloggen

I första hand vänder sig bloggen till de som är intresserade av mina politiska upplevelser och åsikter. Ibland skriver jag även om en del privata händelser, som får fungera som en offentlig dagbok för mina nära och kära.

Skolskjutsar i Skinnskattebeg

Carina tycker tillSkapad av Carina Sandor 03 jan, 2016 10:50
Från BUSS magasinet:

"Skolskjutsfnurra i Västmanland

publicerat av ULO • 2 JANUARI 2016 • SIDA FÖR UTSKRIFT

Det har blivit en fnurra på tråden mellan Kollektivtrafikmyndigheten i Västmanlands län och Västmanlands Lokaltrafik (VL) å ena sidan och Skinnskattebergs kommun å den andra. Det har lett till att Skinnskattebergs kommun har sagt upp skolskjutsavtalet med kollektivtrafikmyndigheten, främst med hänvisning till brister i säkerheten.

Bakgrunden är att Skinnskatteberg våren 2014 skrev avtal med kollektivtrafikmyndigheten om att denna skulle sköta planering och upphandling av skolskjutsarna i kommunen. Men från kommunen har man varit missnöjd med myndigheten och redan i februari 2015 föreslog kommunledningen att man skulle riva avtalet så fort som möjligt.

Kommunen har inte varit nöjd med hur trafiksäkerheten har hanterats av myndigheten och VL.

– Vi har försökt att exempelvis få skolbussen att ta andra vägar för att barn ska slippa gå av vid och korsa 90-vägar. Svaret vi fått är att man då måste sätta in en annan buss, för 800 000 kronor, säger Carina Sándor(L), kommunalråd i Skinnskatteberg till Fagersta-Posten.

Hon uppger också att kommunen har försökt att få VL:s linjebussaar bättre anpassade till skolskjuts.

– Det gäller till exempel tillgången till säkerhetsbälten, men där har det brustit. Och barn har ibland fått stå, det får de absolut inte göra, säger Carina Sandor till Fagersta-Posten.

Därför sa kommunstyrelsen upp avtalet som nu löper ut vid det kommande årsskiftet."  • Kommentarer(0)//blogg.carinasandor.se/#post74